Пилешко с броколи на фурна

Източник: Бон Апети
Дата: 05.11.2004
Пилешко с броколи на фурна
 
Необходими продукти:
2 пилешки обезкостени бутчета
500 г броколи
120-160 г кашкавал (за 4 порции)
50 г ориз
30 г маргарин
1 пакетче крем супа от гъби
1/2 глава лук
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пилешко с броколи на фурна
Стеблото на броколите се обелва, главата се накъсва на розички. Измиват се и се сваряват за 5 минути в кипнала подсолена вода с лимонов сок, след което се отцеждат.
2
Пилешко с броколи на фурна 2
Кожата на пилешките бутчета се почиства, месото се нарязва на късчета. Заедно с накълцания наситно лук се запържва за 2-3 минути в сгорещен маргарин, докато се зачерви. Добавя се оризът, разбърква се и се налива 1 ч. ч. гореща вода. Къкри, докато оризът поеме водата. След това се изсипват крем супата от гъби, прясното мляко и 1/2 ч. ч. гореща вода. Къкри още 1-2 минути.
3
Пилешко с броколи на фурна 3
Броколите се разпределят в йенски съдове или в гювечета, отгоре се сипва пилешката смес. Настъргва се кашкавал. Пече се в предварително загрята до температура 220 градуса фурна, докато кашкавалът се запече (около 15-20 минути).
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2016
Като за пръв път се получи добре.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2013
Стана прекрасно, но никой не е написал никакви подправки, като на пример черен пипер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: