Пилешко под шуба

Този оригинален специалитет е от Коста Рика, където го наричат пълнено картофено пюре
Източник: Бон Апети
Дата: 29.05.2007
Пилешко под шуба
 
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
2 глави лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
10 връхчета розмарин
7-8 стръка магданоз
2-3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
2 кг картофи
200 мл прясно мляко
150 г крема сирене
100-200 г сирене
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко под шуба
Бутчетата се обезкостяват и кожата се отстранява. Месото се нарязва на малки парчета, които се овкусяват с черен пипер и сол.
2
Пилешко под шуба 2
Чушките и лукът се почистват и се нарязват надребно.
3
Пилешко под шуба 3
Зеленчуците се запържват за 3-4 минути в предварително загрятото олио.
4
Пилешко под шуба 4
След това се добавя пилешкото месо, разбърква се и се пържи още 5 минути на силен огън.
5
Пилешко под шуба 5
Когато месото се зачерви от всички страни, плънката се подправя с нарязани наситно връхчета розмарин и стръкове магданоз.
6
Пилешко под шуба 6
Картофите се сваряват, обелват се и се поставят в дълбок съд. Заливат се с прясното мляко, посоляват се и се поръсват с черен пипер. Добавя се крема сиренето и се намачква на пюре.
7
Пилешко под шуба 7
Тава с диаметър 26 см се намазва с масло и се поръсва обилно галета, така че дъното и стените да се покрият добре.
8
Пилешко под шуба 8
Половината от картофеното пюре се разстила в тавата, като се покриват и стените (това става най-лесно с намазнени ръце).
9
Пилешко под шуба 9
Плънката се разпределя равномерно върху пюрето. Отгоре се разстила останалото пюре, като се притиска с пръсти, така че плънката да е покрита от всички страни.
10
Пилешко под шуба 10
Ястието се поръсва с настъргано сирене, слага се в предварително загрята на 200-220 градуса фурна и се пече, докато сиренето се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: