Пилешко месо с броколи, картофи и сметана

Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2010
Пилешко месо с броколи, картофи и сметана
 
Необходими продукти:
300 г пилешко филе
200 г броколи
300 г картофи
200 мл сметана
100 г топено сирене
3 с. л. зехтин
1/2 ч. л. къри
1 ч. л. вегета
бял пипер на вкус
пресни подправки за украса
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се белят, режат се на кубчета и се сваряват в подсолена вода. Броколите са задушават в 1 с. л. от зехтина и малко вода.

2
Останалият зехтин се загрява в тиган и се сипва нарязаното на кубчета месо, бърка се 3–4 минути и се добавят картофите, броколите, сметаната и топеното сирене. Овкусява се с кърито, вегетата и пипер.

3
Всичко се сипва в огнеупорни купички или в тава и се запича за 4–5 минути на 200 градуса. Сервира се украсено с пресни подправки по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2015
:)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2014
ЛЕсно за приготвяне и изключително вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2014
Много вкусно ястие, става хубаво и със свинско месо. Пропускам вегетата, защото избягвам подправки с мононатриев глутамат.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: