Пилешко кордон бльо на фурна

Апетитно запечено пилешко, с вкусна и богата плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешки гърди
100 г сирене „Ементал“ (слайс)
100 г шунка (слайс)
1 лимон
50 мл зехтин „Екстра върджин“
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко кордон бльо на фурна
Пилешките гърди се разтварят като пеперуда и се овкусяват със сол и черен пипер.
2
Пилешко кордон бльо на фурна 2
Отгоре се поставят резени шунка и ементал и се прихлупва.
3
Пилешко кордон бльо на фурна 3
Месото се слага в тава, застлана с хартия за печене, и върху всяко парче се поставя шайба лимон. Залива се със зехтина и се пече 15–20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
4
Пилешко кордон бльо на фурна 4
Готовото ястие се поръсва с нарязан наситно магданоз и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2022
Свърши толкова бързо, че пропуснах да снимам.
10.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2021
Направих го с пуешки вместо пилешки гърди. Сиренето доста се разтече, но иначе е вкусно.
9.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2021
Много вкусно.
8.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2020
Със сигурност влиза в семейното меню.
7.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2017
Рецептата е вкусна, но наистина вместо шунка е добре да има друго месо, по-мазно. Следващият път ще сложа бекон, например. Жалко,че не прочетох коментарите по-горе за мариноването на месото, но следващия път ще направя и това. При мен месото бе готово за 40 мин... може би фурната ми не пече толкова добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: