Пилешко калцоне с бутертесто

Източник: Бон Апети
Дата: 13.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет бутертесто
1 ч. л. сол
1 ч. л. риган
4 с. л. зехтин
1-2 скилидки чесън
1/2 морков
1/2 глава лук
350 г стерилизирани домати
1 жълтък за намазване
3-4 листа босилек
1/2 глава лук
1/2 морков
2 домата
3 сварени яйца
100 г царевица
100 г кашкавал
1 бр. пилешки гърди
1/2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Пилешко калцоне с бутертесто
Месото се залива с вода, добавят се половин морков и половин глава лук, нарязани наедро, посолява се и се сварява.
2
Пилешко калцоне с бутертесто 2
Останалият морков се нарязва напречно на ленти и се запича на сух тиган заедно с половин глава лук.
3
Пилешко калцоне с бутертесто 3
След това зеленчуците се нарязват на кубчета и се задушават в зехтин, като се прибавя и наситненият чесън.
4
Пилешко калцоне с бутертесто 4
Сипват се доматите и се овкусява със сол, риган и захар. Накрая се слага магданозът, сместа се оттегля от котлона и се пасира.
5
Пилешко калцоне с бутертесто 5
Листът бутертесто се разстила върху набрашнен плот, поръсва се с брашно и се изтънява с точилка. Изрязва се във формата на кръг и се поставя в тава за печене.
6
Пилешко калцоне с бутертесто 6
Едната половина на кръга се покрива с доматения сос.
7
Пилешко калцоне с бутертесто 7
Върху него се слагат нарязани наситно пилешко месо, варени яйца, кашкавал и домат и се завършва с царевица и листа босилек.
8
Пилешко калцоне с бутертесто 8
Краищата на тестото се намазват с разбит с 1 с. л. вода жълтък и се запечатват.
9
Пилешко калцоне с бутертесто 9
Повърхността на калцонето се намазва с разбития жълтък и се набожда с вилица, за да диша.
10
Пилешко калцоне с бутертесто 10
Изпича се за около 20 минути в предварително загрята до температура 220 градуса фурна и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: