Пилешко гювече с царевичен крем

Източник: Бон Апети
Дата: 18.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
200 г кашкавал
200 г стерилизирана царевица
200 мл прясно мляко
1 домат
1 зелена чушка
1/2 глава лук
4 с. л. олио
2-3 клонки прясна мащерка
1 клонка майоран
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко гювече с царевичен крем
Пилето се обезкостява. Mесото се нарязва на кубчета и се пържи в предварително сгорещената мазнина.
2
Пилешко гювече с царевичен крем 2
Лукът и чушката се нарязват, добавят се при месото и се запържват. Поръсва се с черен пипер и сол, след което се похлупва и се задушава около 10 минути.
3
Пилешко гювече с царевичен крем 3
Доматите се нарязват на кубчета и заедно с царевицата се прибавят при врящата смес. Разбърква се.
4
Пилешко гювече с царевичен крем 4
След 2 минути се добавя разтвореното в млякото брашно. Задушава се за кратко, след това се поръсва с мащерка и майоран. Изчаква се сместа да кипне и се оставя да поври 1-2 минути.
5
Пилешко гювече с царевичен крем 5
Готовата смес се разпределя в гювечета. Отгоре се покрива с парченца кашкавал. Ястието се поставя във фурна и се пече около 15-20 минути. При сервиране може да се поръси с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2018
Стана много вкусно. Добавих и морков,а отдолу в гювечето сложих картофи нарязани на тънко :)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2018
А колкоа брашно се слага?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: