Пилешко грил кебап с пилаф и патладжани

Източник: Бон Апети
Дата: 06.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г пилешки гърди
1 глава лук
2 белтъка
3-4 клонки магданоз
2 с. л. зехтин
1 с. л. наситнена чушка
1 ч. л. риган
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. кимион
1/2 ч. л. кориандър
1 щипка индийско орехче
900 мл пилешки бульон
300 г ориз
50 г едро смлени бадеми
30 г масло
1 патладжан
1 глава лук
2-3 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Пилешко грил кебап с пилаф и патладжани
Пилешкото месо и лукът се нарязват наедро и се поставят в купата на блендера. Посоляват се, подправят се с кимион, риган, индийско орехче и кориандър и се смилат.
2
Пилешко грил кебап с пилаф и патладжани 2
След това се добавят белтъците, зехтинът, наситнената чушка и клонките магданоз и се смесва добре. Готовата кайма се слага да стегне за 10 минути във фризер.
3
Пилешко грил кебап с пилаф и патладжани 3
Каймата се разделя на 5 топки, от които с мокри ръце се оформят големи кебапчета. Нанизват се на шишчета и се нареждат в намазнена тава.
4
Пилешко грил кебап с пилаф и патладжани 4
Кебапчетата се пекат на горно нагряване в предварително загрята на 180-200 градуса фурна. На 10-тата минута се обръщат и се пекат още 10 минути и от другата страна.
5
Пилешко грил кебап с пилаф и патладжани 5
Патладжанът се обелва на ивици и се нарязва на филийки, които се поръсват със сол и се оставят в купа за около 15 минути, за да се отцедят от горчивия сок. След това се измиват, подсушават се и се нарязват на кубчета.
6
Пилешко грил кебап с пилаф и патладжани 6
Лукът се наситнява и се запържва в предварително загретите зехтин и масло. Когато се зачерви, се добавят кубчетата патладжан и се запържват леко. След това в тигана се изсипват оризът и едро смлените бадеми.
7
Пилешко грил кебап с пилаф и патладжани 7
Щом оризът стане "стъклен", се залива с бульона и се оставя да къкри, докато поеме течността. След това се похлупва и се оставя да изпръхне.
8
Пилешко грил кебап с пилаф и патладжани 8
При сервиране грил кебапът се гарнира с приготвения пилаф. По желание може да се добави салата от репички с авокадо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: