Пилешко филе с меко сирене и сос от грейпфрут

Източник: Бон Апети
Дата: 24.06.2010
Пилешко филе с меко сирене и сос от грейпфрут
 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
200 г меко сирене
1 глава червен лук
1 с. л. горчица
600 г френски зелен фасул
30 мл коняк
краве масло за намазняване
сол и бял пипер на вкус
50 мл шери
2 с. л. кафява захар
30 мл бяло вино
2 с. л. краве масло
1 грейпфрут
30 мл сметана


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се разтваря като шницел и се намазва с горчицата. Овкусява се със сол и пипер и върху него се разпределя мекото сирене.
2
Филетата се увиват и получените рула „се запечатват” в намазнен тиган откъм застъпената страна, за да не се разтворят (друг вариант е да се забучат със шишове или клечки за зъби).
3
След запечатването рулата се поставят в намазнен съд и се пекат около 15 минути на 190–200 градуса.
4
Лукът се реже на кубчета и се запържва в масло до карамелен цвят. Към лука се добавя бланшираният за 4–5 минути в подсолена вода зелен фасул и се сотира за 2–3 минути.
5
Грейпфрутът се филетира и се карамелизира в маслото и захарта. Сипва се шерито и се фламбира, докато огънят загасне сам. Сипва се бялото вино и след като се редуцира (изпари) на половина, се сипва сметаната.
6
Сосът се пасира и се слага отново на огъня само да заври.
7
Рулото се сервира, разрязано на две, върху канапе от зелен фасул и отстрани се сипва фина лента от соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: