Пилешко филе, панирано в тортиля чипс

Вкусно и нискокалорично ястие от мексиканската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пилешко филе, панирано в тортиля чипс
 
Необходими продукти:
500 г пилешко бонфиле
200 г тортиля чипс
1-2 яйца за паниране
1 ч. л. брашно от лук
1 ч. л. сух магданоз
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. кимион
2-3 щипки кориандър
чили и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко филе, панирано в тортиля чипс
В подходящ съд се смесват брашно от лук, сух магданоз, кимион, кориандър и сол.
2
Пилешко филе, панирано в тортиля чипс 2
Сместа се поръсва с чили и бял пипер на вкус и хубаво се разбърква.
3
Пилешко филе, панирано в тортиля чипс 3
Пилешкото месо се натрива с приготвения микс от подправки.
4
Пилешко филе, панирано в тортиля чипс 4
Тортила чипсът се смила в блендер и се пресипва в дълбока купа.
5
Пилешко филе, панирано в тортиля чипс 5
Яйцата се разбиват в отделен съд.
6
Пилешко филе, панирано в тортиля чипс 6
Овкусеното месо се панира последователно в яйца, чипс и отново в яйца и чипс.
7
Пилешко филе, панирано в тортиля чипс 7
Филетата се подреждат в подходяща тавичка и се поръсват с малко олио.
8
Пилешко филе, панирано в тортиля чипс 8
Пекат се при температура на фурната 200-220 градуса, докато придобият златисточервен цвят (около 20-25 минути).
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: