Пилешки воденички с ориз на фурна

Бързо и вкусно
Източник: Валентина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 03.11.2016
Пилешки воденички с ориз на фурна
 
Необходими продукти:
400 г пилешки воденички
150 г ориз
1 глава лук (или 1 връзка пресен зелен лук)
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Воденичките се измиват добре и се варят в подсолена вода.
2
Лукът се нарязва наситно и се запържва в 2-3 с. л. олио.
3
Сипва се измитият ориз.
4
Постепенно се добавят и сварените пилешки воденички.
5
Залива се с бульона от сварените воденички (или по желание - с топла вода с разтворен в нея пилешки бульон).
6
Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
7
Сместа се прехвърля в подходяща тава и се пече до готовност в предварително загрята фурна.
8
Пет минути преди оризът да стане готов, поръсете ястието с наситнен пресен магданоз за повече свежест.



Съвет:
Може да сготвите ястието в тавичка върху котлона и накрая само да го запечете за 10 минути във фурната.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


211 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: