Пилешки „възглавници“

Ефектно ястие, достойно за всяка празнична трапеза
Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
200 г бекон на ленти
1 кисела зелка (1,5 кг)
40 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

за плънката:
100 г бисерен ориз
2 глави лук
250 г охладени пилешки дробчета
1 малка зелена ябълка
1 1/2 ч. л. суха мащерка
40 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки „възглавници“
Оризът се сварява в голямо количество вода, заедно с 1/2 ч. л. мащерка, след което се отцежда.
2
Пилешки „възглавници“ 2
Лукът се наситнява и се запържва в маслото, с малко сол, докато се карамелизира.
3
Пилешки „възглавници“ 3
Прибавят се и нарязаните дробчета.
4
Пилешки „възглавници“ 4
След като и те се запържат, се добавя обелената, почистена от семките и нарязана на малки кубчета ябълка. Готви се, докато ябълката омекне. Овкусява се с останалата мащерка, сол и черен пипер и се дърпа от котлона.
5
Пилешки „възглавници“ 5
Сипва се отцеденият ориз, разбърква се внимателно и плънката се оставя да се охлади.
6
Пилешки „възглавници“ 6
Пилето се транжира. Бутчетата и гърдите, заедно с кожата, се заделят, а от фенера и крилата се прави супа или бульон.
7
Пилешки „възглавници“ 7
Бутчетата се обезкостяват и се овкусяват със сол и черен пипер от всички страни. Киселото зеле се нарязва на тънки ивички.
8
Пилешки „възглавници“ 8
Плънката се разпределя в бутчетата и гърдите, откъм страната без кожа.
9
Пилешки „възглавници“ 9
Затварят се така, че да се получат „възглавници".
10
Пилешки „възглавници“ 10
Отстрани се покриват с лентички бекон.
11
Пилешки „възглавници“ 11
Завързват се стегнато, като конецът се кръстосва.
12
Пилешки „възглавници“ 12
Зелето се слага в тава, отгоре се разпределя част от маслото, нареждат се „възглавниците” и върху тях – останалото масло.
13
Пилешки „възглавници“ 13
Пекат се около 15 минути в загрята на 230 градуса фурна. След това градусите се намаляват на 190 и се пече още около 40 минути.

14
Пилешки „възглавници“ 14
Преди поднасяне конецът се отстранява.
15
Пилешки „възглавници“ 15
„Възглавниците” се нарязват на филийки и се гарнират с киселото зеле.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: