Пилешки терин със зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 07.07.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле Градус около 1.4 кг (550 г обезкостено месо)
30 г масло
1 с.л. зехтин
1 червена чушка, нарязана на кубчета
70 г грах
30 г морков, нарязан на дребни кубчета
30 мл марсала
180 мл готварска сметана
3-4 клонки пресен магданоз
2 белтъка
1 и ½ ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Пилешки терин със зеленчуци
Извадете пилето за около час на стайна температура, преди да готвите.
2
Пилешки терин със зеленчуци 2
Отделете бутчетата и гърдите на пилето, махнете кожата и отделете месото от костите.
3
Пилешки терин със зеленчуци 3
Нарежете го на кубчета, а останалата част от пилето ползвайте за приготвянето на бульон.
4
Пилешки терин със зеленчуци 4
Сложете месото в блендер, добавете белтъците, посолете и подправете с черен пипер и смелете добре.
5
Пилешки терин със зеленчуци 5
При работещ уред налейте виното и сметаната, пасирайте до получаването на гладка смес и прехвърлете в купа.
6
Пилешки терин със зеленчуци 6
Добавете чушката, граха, моркова и нарязания магданоз и разбъркайте добре.
7
Пилешки терин със зеленчуци 7
Изсипете сместа в покрит с фолио терин, покрийте и отгоре с фолио и печете на водна баня в предварително загрята до 150 градуса фурна за 45 минути, или докато вътрешната температура достигне 71 градуса.
8
Пилешки терин със зеленчуци 8
Извадете терина от фурната, махнете капака и притиснете с тежест. Охладете до стайна температура.
9
Пилешки терин със зеленчуци 9
Махнете фолиото и нарежете терина на филийки. Сервирайте със свежа салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: