Пилешки шницели с магданозено песто

С апетитна гарнитура от златисти картофи
Източник: Бон Апети
Дата: 28.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. пилешки гърди
сол и черен пипер на вкус
1 стрък розмарин
брашно и галета за овалване
3 яйца
зехтин за намазване

за гарнитурата:
800 г пресни картофи
40 г краве масло
1 с. л. червен винен оцет
4 стръка пресен чесън
сол и черен пипер на вкус

за пестото:
2 връзки магданоз
80 мл зехтин
30 г печени бадеми със сол
1 с. л. настръгано сирене „Пармезан“
1 скилидка чесън
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки шницели с магданозено песто
Пилешките гърди се изтъняват, овкусяват се със сол и черен пипер, и се поръсват с наситнения розмарин.
2
Пилешки шницели с магданозено песто 2
Овалват се последователно в брашно, разбитите яйца и галета. Подреждат се в тава с незалепващо покритие, поливат се със зехтин и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 10 минути.
3
Пилешки шницели с магданозено песто 3
Картофите се измиват, разполовяват се и се готвят на пара, докато омекнат.
4
Пилешки шницели с магданозено песто 4
След това се смесват с маслото, оцета, наситнения пресен чесън, сол и черен пипер на вкус.
5
Пилешки шницели с магданозено песто 5
Пестото се приготвя като магданозът се смила с чесъна, бадемите, лимоновия сок, пармезана, зехтина, сол и черен пипер на вкус.

6
Пилешки шницели с магданозено песто 6
Пилешките шницели се заливат с пестото, гарнират се с картофите и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2020
И с пуешко и стари картофи е превъзходно!
5.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2017
Рецептата е страхотна! Бих я правил отново :)
4.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2017
Аз добавих корнфлейкс към галетата - стана много добре! Препоръчвам!!!
3.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2016
Бързо, лесно и полезно, страхотна рецепта за студенти!
2.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2015
Аз също направих бон филе.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: