Пилешки шницел с португалски доматен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 30.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
черен пипер и сол на вкус
4 домата
1 зелена чушка
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 дафинов лист
1 щипка мащерка
4 с. л. зехтин
1/2 ч. л. риган
10 клонки магданоз
2 яйца
2 скилидки чесън
галета за паниране
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Пилешки шницел с португалски доматен сос
Лукът, чесънът и чушката се нарязват наситно, доматите се обелват и пюрират.
2
Пилешки шницел с португалски доматен сос 2
Загрява се зехтин и в него се запържват лукът и чесънът. След 1-2 минути се добавя чушката, след още 2 минути - доматите. Вари се 20 минути. Ароматизира се с мащерка, риган и дафинов лист, поръсва се със сол на вкус.
3
Пилешки шницел с португалски доматен сос 3
Пилешките гърди се обезкостяват, разрязват се на две и кожата се отстранява. След това се изтъняват, като се начукват. Овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Пилешки шницел с португалски доматен сос 4
Яйцата се разбиват с наситнен чесън и магданоз. Месото се овалва последователно в галетата, в разбитите яйца и отново в галета. Панира се в обилно количество олио по 5-6 минути от всяка страна. Изважда се върху салфетка, за да се отстрани излишната мазнина.
5
Пилешки шницел с португалски доматен сос 5
Шницелите се поливат със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: