Пилешки шишчета в азиатски стил

Екзотично предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 16.12.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
50 г сусам
60 мл рибен сос
50 мл портокалов сок
2 стръка пресен лук
1 с. л. кафява захар „Демерара“

за соса:
100 мл портокалов сок
100 мл рибен сос
50 мл оризов оцет
20 г корен джинджифил
2 скилидки чесън
1/4 глава лук
3 с. л. кафява захар „Демерара“
1 с. л. мед

за гарнитурата:
250 г дългозърнест ориз
250 г китайско зеле
40 мл олио
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки шишчета в азиатски стил
Месото се реже на големи кубчета и се залива с рибния сос, портокаловия сок и захарта.
2
Пилешки шишчета в азиатски стил 2
Маринова се поне за 2 часа. След това се нанизва на шишчета. Готви се на загрята плоча, от всички страни, до готовност.
3
Пилешки шишчета в азиатски стил 3
В касерола се смесват портокаловият сок, оцетът, рибният сос, медът и захарта. Оставят се да кипнат, след което се варят на слаб огън за 5 минути.
4
Пилешки шишчета в азиатски стил 4
Към тях се прибавят накълцаните чесън и лук, настърганият джинджифил и се готви, докато сместа стане лепкава и гъста.
5
Пилешки шишчета в азиатски стил 5
Сусамът се запича на сух тиган, а пресният лук се нарязва наситно.
6
Пилешки шишчета в азиатски стил 6
Готовите шишчета се мажат обилно със соса, след това се овалват в смесените лук и сусам.
7
Пилешки шишчета в азиатски стил 7
Оризът се сварява в голямо количество вода. Отцежда се. Китайското зеле се реже натънко, запържва се в олиото, докато омекне, прибавя се оризът и също се пържи за кратко.
8
Пилешки шишчета в азиатски стил 8
Шишчетата се поднасят с гарнитурата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: