Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички

Мароканска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички
 
Необходими продукти:
250-300 г нахут
2 яйца
1 скилидка чесън
1/2 тиквичка
1/2 морков
1/2 клонка целина
4-5 стръка копър
3-4 с. л. готварска сметана
2 с. л. зехтин
1-2 с. л. лимонов сок
1-2 щипки чесън на прах
1-2 щипки кимион
1 бр. пилешки гърди
2 с. л. олио
1 ч. л. зеленчукова подправка
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. куркума


Начин на приготвяне:
1
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички
Морковът, тиквичката и клонката целина се нарязват на малки кубчета.
2
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички 2
Нарязаната на две скилидка чесън се запържва за кратко в загретия зехтин. Изважда се от тигана, сипват се нарязаните зеленчуци и се пържат 1 минута.
3
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички 3
Нахутът се накисва във вода, след което се отцежда и се смила в кухненски робот. Добавят се яйцата, сметаната, копърът, чесънът на прах и кимионът за флена. Посолява се на вкус и се смила до получаване на фина смес.
4
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички 4
Нахутеното пюре и запържените зеленчуци се смесват и се овкусяват с лимоновия сок. Сместа се разпределя в подходящи тимбалчета.
5
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички 5
Поставят се в дълбока тава, налива се гореща вода до средата им и се пекат във фурна на 160 градуса около 45 минути.
6
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички 6
В купа се смесват червеният пипер, куркумата, зеленчуковата подправка, чесънът на прах и олиото.
7
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички 7
Месото се нарязва на кубчета, овалва се в маринатата и се оставя да престои около 30 минути.
8
Пилешки шишчета с флен от нахут и тиквички 8
Нанизва се на шишчета, подрежда се върху решетка и се пече във фурна на 200-220 градуса около 20 минути. Шишчетата се поднасят заедно с флена.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: