Пилешки шишчета по японски

Гост: бате Енчо
Източник: Бон Апети
Дата: 24.11.2001
Пилешки шишчета по японски
 
Необходими продукти:
1 пиле
2 стръка праз
200 г бекон
100 г кашкавал
1 чаша лютеница
1/2 к. ч. ябълков оцет
5 с. л. соев сос
2 с. л. олио
1 ч. л. захар
1 к. л. горчица


Начин на приготвяне:
1
Пилешки шишчета по японски
Пилето се почиства. Кожата, трътката и триъгълният хрущял се запазват. Месото и празът се нарязват на едри парчета, беконът - на тънки филийки, по-голямата част от кашкавала - на малки пръчици, останалото – на лентички.
2
Пилешки шишчета по японски 2
Малка част от средата на праза се избутва с помощта на дебела клечка и там се поставя лентичка кашкавал. Другата част от кашкавала се увива в бекон.
3
Пилешки шишчета по японски 3
На шишчето се нанизват парче пилешко месо, парче праз (напречно) и бекон.
4
Пилешки шишчета по японски 4
Кожата се нарязва на ивички. В средата се поставя кашкавал и кожата се завива като топче. Между топчетата може да се наниже праз, като в края на шишчето се поставят трътката и хрущялът.
5
Пилешки шишчета по японски 5
Продуктите за соса се смесват, разбъркват се и шишчетата се намазват с получената смес. Изпичат се на скара.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: