Пилешки шишчета по пакистански

Поднесени със свеж млечен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 18.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
20 г пресен джинджифил
4 стръка пресен кориандър
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. сухо чили (смляно)
1 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. смлян кимион
1/4 ч. л. гарам масала
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

за соса:
150 г кисело мляко
1 връзка прясна мента
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки шишчета по пакистански
Лукът, чесънът и джинджифилът се обелват, наситняват се и се запържват в олиото до златисто. Охлаждат се.
2
Пилешки шишчета по пакистански 2
Пилешкото се реже на кубчета и се смила в блендер.
3
Пилешки шишчета по пакистански 3
Прибавят се наситненият пресен кориандър, куркумата, смления кориандър, гарам масалата, чилито, кимионът и запържените лук, джинджифил и чесън. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква добре.
4
Пилешки шишчета по пакистански 4
Сместа се оформя върху шишчетата с мокри ръце, така че да ги обгърне (трябва да се получат нещо като кебапчета). Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене.
5
Пилешки шишчета по пакистански 5
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до златисто – около 15 минути.
6
Пилешки шишчета по пакистански 6
Киселото мляко се пасира с листата от мента.
7
Пилешки шишчета по пакистански 7
Сосът се овкусява със сол и се поднася към шишчетата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2018
Пропуснах стръкчетата кориандър,джинджифила и масалата. За соса вместо мента сложих копър и чесън. Шишчетата станаха невероятни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: