Пилешки сарми с кисело зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2003
Пилешки сарми с кисело зеле
 
Необходими продукти:
15-20 листа кисело зеле
2 пилешки бутчета
5-6 кисели краставички
3 стръка праз
2 с. л. свинска мас
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пилешки сарми с кисело зеле
От бутчетата се отстранява кожата, нарязват се на малки късове и се запържват за 3-4 минути в силно сгорещената свинска мас. Прибавя се едро нарязаният праз, пържи се 2-3 минути и се добавят нарязаните кисели краставички. Овкусява се с червения пипер и солта и се разбърква. Доматеното пюре се разтваря в 2-3 с. л. вода, прибавя се към плънката, овкусява се с чубрицата, разбърква се и се пържи 2-3 минути.
2
Пилешки сарми с кисело зеле 2
От киселото зеле се отрязват цели листа и ако е необходимо, се изрязват дебелите жилки. С лъжица във всяко листо се слага от плънката, завива се сарма и се притиска добре с ръка, за да не се разтвори.
3
Пилешки сарми с кисело зеле 3
Готовите сарми се подреждат в тенджера и се слагат кочаните от зелето. Тиганът, където е приготвена плънката, се разрежда с 200 мл вода и се изсипва в тенджерата. Притиска се с чиния и се вари се около 1/2 час на тих огън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: