Пилешки рулца в спанак

Източник: Бон Апети
Дата: 04.04.2005
Пилешки рулца в спанак
 
Необходими продукти:
400-500 г пилешки гърди
200-250 г спанак
2 кубчета пилешки бульон
1 шепа манатарки
1 стрък праз
1 яйце
20 г масло
1 щипка естрагон
черен пипер и сол вкус
1/2 ч. ч. течна сметана
1-2 с. л. коняк
1 1/2 с. л. едрозърнеста горчица
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Пилешки рулца в спанак
Спанакът се потапя във вряла вода, след 10-15 секунди се изважда и се слага в леденостудена вода. От пилешките гърди се отстраняват костите и кожата. Месото се посолява и се изтънява.
2
Пилешки рулца в спанак 2
Празът се запържва в предварително загрятото масло за 1-2 минути. Манатарките се заливат с вряла вода. Щом набъбнат, се отцеждат и се нарязват надребно, добавят се към праза и се запържват за няколко секунди. Оставя се да се охлади.
3
Пилешки рулца в спанак 3
Плънката се подправя с естрагон, сол и черен пипер. Размесва се с жълтъка. Белтъкът се разбива отделно на пяна и вътре се изсипва зеленчуковата смес.
4
Пилешки рулца в спанак 4
Спаначените листа се нареждат плътно върху вакуумиращо фолио. Отгоре се слагат пилешките гърди и се нанася един пласт от плънката. Завива се с помощта на фолиото. Във водата, в която е бланширан спанакът, се слагат кубчетата бульон и вътре се поставят внимателно пилешките рулца.
5
Пилешки рулца в спанак 5
Сосът се приготвя, като горчицата се изсипва в суха тенджерка. Наливат се конякът и течната сметана, посолява се. Ври 1 минута, след което готовите пилешки рулца се поливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: