Пилешки руладини в доматен сос

Крехко пилешко филе с плънка от сирене и спанак, запечено в ароматен доматен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 29.03.2013
Пилешки руладини в доматен сос
 
Необходими продукти:
1 кг пилешко филе
300 г сирене „Моцарела“ за пица
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване

за плънката:
400 г спанак (почистен)
400 г извара
1 яйце (размер L)
1 с. л. дижонска горчица
50 г сирене „Пармезан“
черен пипер на вкус

за доматения сос:
1 л доматено пюре
3 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
1 с. л. сух босилек
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки руладини в доматен сос

Пилешкото филе се разрязва надве през средата като филия, да се получат две по тънки филета. Всички филета се подправят със сол и черен пипер. Овалват се в брашно.

 


2
Пилешки руладини в доматен сос 2

Спанак се поставя в голяма купа, върху него се налива гореща вода, колкото да го покрие, оставя се за 30 секунди във водата, след това се отцежда и полива с ледено студена вода. Подсушава се добре и се нарязва наситно.

 


3
Пилешки руладини в доматен сос 3

В купа се смесват изварата, яйцето, настърганият пармезан, горчицата и черен пипер. Прибавя се изстисканият от водата спанак.

 


4
Пилешки руладини в доматен сос 4

Върху всяко пилешко филе се поставя част от плънката, след това месото се навива на руло.

 


5
Пилешки руладини в доматен сос 5

Пилешките рула се подреждат в тавичка.

 


6
Пилешки руладини в доматен сос 6

В съд се загрява зехтинът за соса, запържват се скилидките чесън на слаб огън,  наливат се доматите, подправя се с босилека и сосът се оставя да къкри на слаб огън за около 20 минути. Дърпа се от огъня и се овкусява със сол, захар и черен пипер.

 


7
Пилешки руладини в доматен сос 7

Руладините се залилват със соса и отгоре се подреждат парчета нарязано сирене моцарела.

 


8
Пилешки руладини в доматен сос 8

Ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути. Поднася се топло.


 




Съвет: От тези продукти излизат 12 руладини, предвидени са по 2 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
станаха хубави
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: