Пилешки руладини с яйце и спанак върху бадемово канапе със сос "Рокфор"

Източник: Бон Апети
Дата: 13.07.2010
Пилешки руладини с яйце и спанак върху бадемово канапе със сос
 
Необходими продукти:
200 г пилешко филе
1 яйце
150 г пресен спанак
1 морков
сол и черен пипер на вкус
масло и олио за пържене
50 г филирани бадеми
1 яйце
1 филия хляб
мазнина за пържене
100 мл готварска сметана
25 г сирене "Рокфор"
10 г краве масло
10 мл бяло вино


Начин на приготвяне:
1
Филето се начуква и се разстила върху плот. Спанакът се бланшира за няколко минути във вряща подсолена вода и се разстила върху филето.
2
Яйцето се разбива и се запържва за кратко в тиган, за да стане като тънък омлет, след което се поставя върху спанака. Морковът се сварява, нарязва се на жулиен и се слага върху яйцето.
3
Филето се завива внимателно на руло и се пържи в предварително сгорещено олио от всички страни до златисто. След това се пече около 10 минути в силно загрята фурна.
4
Средата на филийката хляб се изрязва в кръгла форма, потапя се в разбито яйце и във филирани бадеми, след което се пържи в силно загрята мазнина до златисто.  Сосът се приготвя, като маслото се разтапя в тиган, добавя се сметаната и се държи на котлона, докато се сгъсти и сместа стане кремообразна. Добавя се настърганото сирене и виното и се оставя още около 10 минути на огъня. Пилешкото филе се сервира разрязано на две върху канапето. Залива се със соса и се поднася с гарнитура по желание.
 
Рецептата е приготвена специално за "Бон Апети" от готвача Веселин Косев.
 
Съвет:
Това ястие се сервира с бяло вино или розе.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: