Пилешки руладини с доматен сос и ньоки

Резултатът си заслужава всяка отделена минута
Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
50 г пушен кашкавал
50 г филе „Елена“
2 с. л. галета
80 мл зехтин
20 г орехи
1/4 връзка магданоз
1/2 връзка босилек
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1 бутилка пасирани домати (800 мл)
100 мл червено вино
2 скилидки чесън
1 глава лук
50 мл зехтин
1/2 ч. л. захар
сол на вкус

за парижките ньоки:
125 г брашно
100 г краве масло
3 яйца
50 г сирене „Пармезан“
2 скилидки чесън
2 стръка босилек
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки руладини с доматен сос и ньоки
Разделете пилето на части. Отделете бутчетата и филето, а фенера и крилцата използвайте за супа.
2
Пилешки руладини с доматен сос и ньоки  2
Обезкостете бутчетата. Изтънете добре филето. Не ги почиствайте от кожата.
3
Пилешки руладини с доматен сос и ньоки  3
Настържете кашкавала, а филето елена, орехите, босилека и магданоза накълцайте и разбъркайте всичко с галетата, зехтина, сол и черен пипер на вкус.
4
Пилешки руладини с доматен сос и ньоки  4
Поставете от плънката по малко върху всяка пържола, притиснете хубаво и навийте рула. Завържете с конец и овкусете със сол и черен пипер.
5
Пилешки руладини с доматен сос и ньоки  5
За соса наситнете лука и чесъна и ги запържете в сгорещения зехтин. Налейте виното, а след минута-две прибавете доматите и овкусете със сол и захар.
6
Пилешки руладини с доматен сос и ньоки  6
Сложете месото в соса и гответе на слаб огън под капак за около 45 минути, докато омекне. Овкусете със сол. Ако има нужда, налейте вода.
7
Пилешки руладини с доматен сос и ньоки  7
За парижките ньоки в дълбок съд налейте 200 мл вода. Прибавете маслото и оставете съда на умерен огън. Щом сместа кипне, сипете брашното и бъркайте, докато започне да се отлепва от стените на съда. Дръпнете от огъня.
8
Пилешки руладини с доматен сос и ньоки  8
Разбийте тестото, като едно по едно добавяйте яйцата. Овкусете с настърганото сирене, смачкания на паста чесън и наситнения босилек.
9
Пилешки руладини с доматен сос и ньоки  9
Прехвърлете в пош и оставете да се охлади. С помощта на поша оформете парченца от тестото, като ги режете през 1–2 см и пускате в кипяща подсолена вода. Варете ньоките 2–3 минути и ги извадете.
10
Пилешки руладини с доматен сос и ньоки  10
Сервирайте руладините със сварените ньоки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: