Пилешки рула с маслини

Красиви и апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешки гърди
30 г краве масло
2 скилидки чесън
2 с. л. червен винен оцет
2 с. л. зехтин
2 ч. л. кафява захар
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. сол
черен пипер на вкус

за плънката:
100 г черни маслини (без костилки)
50 г краве масло (със стайна температура)
50 мл бяло вино
1/4 връзка магданоз
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки рула с маслини
Месото се разрязва през средата, за да се разтвори и да се получи тънък лист.
2
Пилешки рула с маслини 2
Слага се между 2 листа фолио за свежо съхранение и се начуква внимателно, за да се изтъни.
3
Пилешки рула с маслини 3
Оцетът, зехтинът, смачканият чесън, риганът, солта, черен пипер на вкус и захарта се разбъркват.
4
Пилешки рула с маслини 4
Месото се залива със сместа и се маринова поне за час.
5
Пилешки рула с маслини 5
Маслините се накълцват на ситно, магданозът се наситнява. Разбъркват се в купа с маслото и се подправят със сол и черен пипер на вкус.
6
Пилешки рула с маслини 6
Пилешкото месо се намазва с маслиновата паста и се навива на стегнато руло, което се фиксира с клечки за зъби.
7
Пилешки рула с маслини 7
Нарязва се на шайби и се запържва в сгорещения зехтин – до златисто. Налива се виното и щом се редуцира, съдът се дърпа от огъня.
8
Пилешки рула с маслини 8
Месото се изваждат, а сосът се връща на котлона и се монтира със студено масло.
9
Пилешки рула с маслини 9
Пилешките рулца се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: