Пилешки пай

Бърз, лесен и много вкусен
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 11.06.2018
Пилешки пай
Пилешки пай
 
Необходими продукти:
500-600 г пилешко филе от гърдите
250 г гъби
250 мл пилешки бульон
40 мл прясно мляко
40 мл прясно мляко
2 кори за баница
1 яйце
1 средно голям картоф
2 с. л. царевично брашно
1 с. л. бяло брашно
1 с. л. соев сос
черен пипер и сол на вкус
зехтин за пържене
зехтин за пържене


Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва на кубчета с големина от около 3 см, поръсват се с царевичното брашно и соевия сос, разбъркват се добре и се оставят да се мариноват за около 15 минути.
2
Зехтина се загрява в дълбок тиган и на няколко пъти в него се пържи пилето до златисто, след което се изважда.
3
В същата мазнина се пържат гъбите нарязани на дребно и след като поомекнат се добавят, картофа нарязан на малки кубчета, пилето, наситнената мащерка, бялото брашно, маслото, млякото и бульона. Разбърква се добре и се оставя да къкри на умерен огън, докато леко се сгъсти.
4
Сместа се изсипва в средно голяма тава, покрива се с корите за баница и се пече в предварително загрята на 180-200 градуса фурна с вентилатор за около 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2020
Рецептата е неточна, а описанието непълно. През голяма част от времето готвих по интуиция. За новобранци ще е трудно. Няма да е лошо да се коригира.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: