Пилешки пастет

Източник: Бон Апети
Дата: 15.01.2004
Пилешки пастет
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки дробчета
1 1/2 ч. л. сол
2–3 щипки индийско орехче
2–3 скилидки чесън
1–2 с. л. олио
50 мл бренди
50 г краве масло
50 мл течна сметана
1 глава лук
200 г печурки
бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки пастет
Ситно нарязаният лук се запържва за 1–2 минути в сгорещените масло и олио. Слага се накълцаният чесън, разбърква се, прибавят се измитите, почистени и отцедени пилешки дробчета и се запържва 6–7 минути.
2
Пилешки пастет 2
След като водата се е поизпарила и дробчетата са променили цвета си, се изсипва сгорещеното бренди и се фламбира с клечка кибрит.
3
Пилешки пастет 3
Когато огънят от фламбирането загасне, се добавят нарязаните гъби. Задушава се още 2–3 минути, като периодично се разбърква, и се овкусява с подправките.
4
Пилешки пастет 4
Задушените дробчета и гъби се смилат в кухненски робот, налива се сметаната и се бърка до постигане на желаната консистенция.
5
Пилешки пастет 5
Готовият пастет се прехвърля в подходящ съд и се сервира охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2018
Получи се добре, но внимавайте със солта. Според мен лъжичка и половина е много. Аз сложих една и пак ми е една идея по-соленичко. Иначе бърза, лесна и вкусна рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: