Пилешки пържоли на скара със сос “Чимичури” и салата от печен лук

Пикантно пилешко на скара
Източник: Бон Апети
Дата: 29.08.2011
Пилешки пържоли на скара със сос “Чимичури” и салата от печен лук
 
Необходими продукти:
3 пилешки пържоли от бут
2 пилешки филета
500 г сос “Чимичури”

за салатата от печен лук:
3 глави лук
3 моркова
5 листа босилек
сокът от 1/2 лимон
сол, зехтин и светъл балсамов оцет на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки пържоли на скара със сос “Чимичури” и салата от печен лук

Месото се овалва в соса и се оставя да престои в него минимум 1 час (най-добре 1 нощ).

2
Пилешки пържоли на скара със сос “Чимичури” и салата от печен лук 2

Пече се на скара, от двете страни, до зачервяване.


3
Пилешки пържоли на скара със сос “Чимичури” и салата от печен лук 3

На скарата се слага и лука за салатата, без да се бели. Когато омекне, се обелва и се нарязва на жулиен.


4
Пилешки пържоли на скара със сос “Чимичури” и салата от печен лук 4

Морковите се обелват и се настъргват, босилекът се наситнява и заедно с лука се слагат в купа.


5
Пилешки пържоли на скара със сос “Чимичури” и салата от печен лук 5

Овкусява се със сока от лимона, зехтин, оцет и сол и се разбърква.


6
Пилешки пържоли на скара със сос “Чимичури” и салата от печен лук 6

Пилешките пържоли се нарязват на ленти и се поднасят със салатата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: