Пилешки нъгетс със сусам и джинджифилов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2003
Пилешки нъгетс със сусам и джинджифилов сос
 
Необходими продукти:
1/2 кг пилешки гърди
2-3 с. л. сусамово семе
1-2 щипки лют пипер
олио за фритюрно пържене
царевично брашно за паниране
1 белтък
1 ч. л. соев сос
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. смлян джинджифил
2-3 с. л. олио
10 с. л. кетчуп
1 с. л. оцет
1 с. л. захар
1 с. л. соев сос
5-6 скилидки чесън
1/2 ч. л. смлян джинджифил
2-3 капки сусамово олио


Начин на приготвяне:
1
Пилешки нъгетс със сусам и джинджифилов сос
Маринатата се приготвя, като всички продукти за нея се смесват и се разбъркват добре.
2
Пилешки нъгетс със сусам и джинджифилов сос 2
Пилешките гърди се нарязват на малки парченца, овкусяват се с приготвената марината и се оставят да престоят около 1/2 час на хладно.
3
Пилешки нъгетс със сусам и джинджифилов сос 3
В купичка се смесват царевичното брашно, лютият пипер и сусамовото семе и се разбъркват. Маринованите пилешки парченца се панират в сместа и се пържат в умерено загрято олио във фритюрник не повече от 4-5 минути. Изваждат се и се отцеждат от мазнината в книжна салфетка.
4
Пилешки нъгетс със сусам и джинджифилов сос 4
Джинджифиловият сос се приготвя, като чесънът се запържва на умерен огън до зачервяване. Поръсва се с джинджифил, разбърква се и веднага се слагат оцетът и захарта. Прибавят се кетчупът, соевият сос и сусамовото олио, разбърква се и се оттегля от котлона.
5
Пилешки нъгетс със сусам и джинджифилов сос 5
Върху пилешките парченца се сипва от джинджифиловия сос и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: