Пилешки наденички с къри леща

Апетитно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пилешки пържоли от бут (без кожа)
50 г краве масло
200 мл светла бира
1 с. л. пушен червен пипер
2 ч. л. синап
2 ч. л. сол
1 ч. л. суха мащерка
1/2 ч. л. сух чесън
1/2 ч. л. сух лук
чeрва за пълнене

за лещата:
400 г червена леща
400 мл кокосово мляко
5 скилидки чесън
1 глава лук
3 с. л. зехтин
2 с. л. червена къри паста
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки наденички с къри леща
Пилешкото се реже на едри парчета и се смила в месомелачка.
2
Пилешки наденички с къри леща 2
Пушеният пипер, синапът, солта, мащерката и сухите чесън и лук се стриват в хаванче.
3
Пилешки наденички с къри леща 3
Смляното месо се овкусява със сухата подправка.
4
Пилешки наденички с къри леща 4
Червата се пълнят със сместа и се оформят наденички. Слагат се в тава, заливат се с бирата, добавя се и маслото.
5
Пилешки наденички с къри леща 5
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 20 минути.
6
Пилешки наденички с къри леща 6
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина.
7
Пилешки наденички с къри леща 7
Добавя се кърито, разбърква се и се оставя, леко да се запържи.
8
Пилешки наденички с къри леща 8
Сипват се лещата, кокосовото мляко и около 500 мл вода. Готви се, докато лещата започне да се разкашква – около 20 минути. Овкусява се със сол.
9
Пилешки наденички с къри леща 9
Наденичките се сервират с лещата.


Съвет:
Месото трябва да е добре охладено и да се работи бързо с него.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: