Пилешки медальони с шоколадов сос и „Тия Мария“

Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2010
Пилешки медальони с шоколадов сос и „Тия Мария“
 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
200 г моркови
4 с. л. зехтин
кълнове по избор за украса
сол на вкус
100 г шоколад
1 с. л. краве масло
40 мл ликьор „Тия Мария“


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се разтваря с нож и се осолява. Почистените моркови се варят около 8 минути, след това се режат по дължина и се поставят върху разстланото филе. Завиват се руладини и се затварят с клечки за зъби или дървен шиш.
2
Руладините се поставят в намазнен със зехтина съд за печене и се пекат около 10 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна.
3
В касерола на слаб огън се разтопяват маслото и шоколадът. Прибавя се ликьорът и се бърка, докато сосът леко се сгъсти.
4
Руладините се нарязват на шайби и се разпределят в чинии. Заливат се със соса, украсяват се с кълнове и ястието се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: