Пилешки медальон в сос от рози

Гост: Жоро Иванов - председател на Евро-ток в България
Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
2 бр. свинско було
100 г гъби
50 г целина
50 г гъши дроб
магданоз, черен пипер и сол на вкус
1-2 с. л. зехтин
30 г масло
4-5 листа от роза
червената част от 1 кактусов плод
1 ч. л. акациев мед
1 щипка индийско орехче
1 щипка кориандър
1 щипка ванилия
1 щипка сол
100 г микс от зеленчуци (тиквички, моркови и целина)
50 г пюре от дюли
30 г червено цвекло
20 г краве масло
1 дюла
1 стрък мащерка
1 стрък целина
50 мл сос от печено месо
сос от червени чушки за декорация


Начин на приготвяне:
1
Пилешки медальон в сос от рози
Пилешкото бутче се обезкостява и се пълни с гъби, целина, гъши дроб, магданоз, черен пипер и сол. Навива се на руло, завива се в свинското було, връзва се с канап и се поръсва с черен пипер.
2
Пилешки медальон в сос от рози 2
Рулата се запържват в нагорещените зехтин и масло от всички страни до златисто, след което се прехвърлят в предварително загрята на 220 градуса фурна. Пекат се около 10 минути.
3
Пилешки медальон в сос от рози 3
Зеленчуците за гарнитурата се нарязват на кубчета с големината на грахово зърно. Дюлата се сварява, нарязва се на филии във формата на сърца с дупки в средата и се запържва в масло.
4
Пилешки медальон в сос от рози 4
Червената част от кактусовия плод се изрязва и се слага в дървено хаванче. Прибавят се листата от роза, индийското орехче, кориандърът, ванилията, акациевият мед и солта. Сместа се намачква.
5
Пилешки медальон в сос от рози 5
Сърцата от дюла се поставят в чиния. В дупките и по краищата на сърцата с помощта на пош се слага пюре от дюла.
6
Пилешки медальон в сос от рози 6
Върху пюрето от дюла, в средата на сърцата, се поставят шайби изпечено пилешко руло.
7
Пилешки медальон в сос от рози 7
От едната страна чинията се поръсва с микса от зеленчуци, а от другата й страна се поставят 3 ч. л. пюре от рози.
8
Пилешки медальон в сос от рози 8
Аранжира се с люспи цвекло, мащерка и целина. Полива се със соса за печено и соса от червени чушки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


254 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: