Пилешки медальон в сос от мерло и шоколад

Гост: Даниела Янакиева, главен готвач в ресторант "Мизия", Търговище
Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 ч. л. захар
1 к. л. куркума
1 к. л. бял пипер
целина и сол на вкус
сокът от 1/2 портокал
сокът от 1/2 лимон
2 с. л. соев сос
150 г пилешки гърди
100 г натурален шоколад
50-60 мл червено вино
10-12 ядки от кашу
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. нишесте
3 ч. л. стафиди


Начин на приготвяне:
1
Пилешки медальон в сос от мерло и шоколад
Сокът от портокал, сокът от лимон и соевият сос се смесват в подходящ съд. Пилето се нарязва на медальони и се оставя да престои в маринатата 3-4 часа.
2
Пилешки медальон в сос от мерло и шоколад 2
Маринованото пиле се запича на сух тиган, като последователно се прибавят ядките от кашу и 2-3 с. л. от виното.
3
Пилешки медальон в сос от мерло и шоколад 3
След като виното се редуцира наполовина, се прибавят стафидите и подправките. Накрая се налива и останалото вино, добавят се шоколадът и нишестето.
4
Пилешки медальон в сос от мерло и шоколад 4
Готовото ястие се поднася върху канапе от овкусена с лимон и сол прясна целина.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: