Пилешки лучник "Мито"

Гост: Димитър Шумналиев, главен редактор на вестник "Нощен Труд"
Източник: Бон Апети
Дата: 23.09.2006
Пилешки лучник
 
Необходими продукти:
1 кг пилешко месо от бутче
7 глави лук
1 домат
2-3 стръка копър
2-3 стръка магданоз
1 ч. ч. ориз
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
зехтин за пържене
500 г брашно
1 ч. л. сода бикарбонат


Начин на приготвяне:
1
Пилешки лучник
Месото се почиства от кожата и се нарязва на парченца. Задушава се в зехтина за 2-3 минути, след което се налива малко топла вода и се задушава до готовност.
2
Пилешки лучник
Лукът се нарязва наситно и се задушава в зехтин. Подправя се с копър, червен и черен пипер, чубрица и сол, разбърква се и се добавя оризът. Налива се малко вода и се оставя да се задуши.
3
Пилешки лучник
Брашното се смесва със содата и солта и постепенно се прибавя вода, така че да се замеси меко тесто. Разделя се на две, като едната част трябва да е малко по-голяма.
4
Пилешки лучник
Разточват се две кори и по-голямата се разстила на дъното на намазнена тава, като краищата покриват и стените на тавата. Сипва се задушеният лук, върху него се разпределя месото.
5
Пилешки лучник
Плънката се покрива с по-малката кора. Краищата от стените се навиват, така че да образува ръб. Лучникът се пече 30 минути в предварително загрята до температура 160 градуса фурна.
6
Пилешки лучник
Пет минути преди да е напълно готов, лучникът се изважда от фурната, украсява се с няколко шайби домат и се поръсва с накълцания магданоз. Връща се във фурната и се доизпича.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: