Пилешки кюфтета

За почитателите на мляното месо и пикантното, те са идеално мезе
Източник: Бон Апети
Дата: 10.07.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки пържоли от бут, без кожа
2 с. л. галета
2 с. л. олио
1 ч. л. урфа пипер
1 ч. л. лук на прах
1/2 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. кимион на зърна
1/4 ч. л. сода бикарбонат
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Пилешки кюфтета

Кимионът се запича на сух тиган и се стрива в хаванче. Месото се смила на кайма първо през едра решетка, след това през ситна. Към него се прибавят галетата, урфа пипер, лукът, чесънът, кимионът, содата, сол и черен пипер, олиото. Всичко се разбърква добре.

 


2
Пилешки кюфтета 2

Оформят се около 20 малки кюфтета, които се поставят в тава с хартия за печене. По желание леко се сплескват.

 


3
Пилешки кюфтета 3

Пекат се за 12 минути, до златистокафяво, в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2014
Станаха много вкусни. Аз лично сложих всичко в блендера и с помощта на лъжица ги изпържих. Вместо лук и чесън на прах сложих 1 скилитка и 1/4 лук, като се смляха се усещаше само аромата им.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: