Пилешки кюфтета с гъби

Със свеж и богат вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле (около 1,5 кг)
200 г печурки
100 г краве масло
3 яйца
1 връзка пресен лук
1/2 връзка магданоз
4 стръка мащерка
1 скилидка чесън
1 дафинов лист
кората от 1 лимон
4 с. л. галета (+ за овалване)
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки кюфтета с гъби
Гъбите се обелват, нарязват се на кубчета и се запържват в 1 с. л. масло.
2
Пилешки кюфтета с гъби 2
Пилето се сварява във вода, заедно с дафиновия лист. Охлажда се и се почиства от костите и кожата, а бульонът се запазва, за да се използва за супа или се замразява. Месото се накълцва.
3
Пилешки кюфтета с гъби 3
Добавят се гъбите, нарязаният наситно лук, накълцаният магданоз, 2 яйца, 4 с. л. галета, мащерката, настърганата лимонова кора, смачканият на паста чесън, сол и черен пипер на вкус.
4
Пилешки кюфтета с гъби 4
Оформят се кюфтета, които се овалват в брашно, след това в разбит белтък и накрая в галета.
5
Пилешки кюфтета с гъби 5
Пържат се в останалото масло, от всички страни, до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2017
Страхотни кюфтенца.Отвън с хрупкава коричка , а отвътре сочни ! Изненадахме приятно гостите си :)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2016
Много вкусни, но за съжаление не ми станаха толкова красиви, за това няма снимка . :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: