Пилешки крокети с къри

Източник: Бон Апети
Дата: 23.11.2001
Пилешки крокети с къри
 
Необходими продукти:
1/2 пиле
1/2 глава лук
1/2 глава настърган лук
1 морков
1/4 чаша телешки бульон
50 г брашно
50 г масло
5 с. л. прясно мляко
1 с. л. лимонов сок
1 ч. л. къри
1 стрък целина
1 парче корен от пащърнак
1 яйце
1 дафинов лист
2-3 зърна бахар
лют сос (или лют пипер)
2 яйца
5 с. л. брашно
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. къри
1/2 ч. ч. прясно мляко
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Пилешки крокети с къри
Пилето се вари с лука, разрязания на две морков, пащърнак, дафинов лист и бахар около 30 минути. Месото се оставя да изстине и се нарязва на малки парченца.
2
Пилешки крокети с къри 2
Приготвя се сос “Бешамел”. В маслото се запържва нарязаната наситно целина. Сипват се 2 с. л. брашно и се запържва до златисто. Добавя се малко студено прясно мляко и се подправя с телешки бульон и къри.
3
Пилешки крокети с къри 3
Прибавя се 1/2 глава настърган лук и лют сос (или лют пипер) и се разбърква до получаването на гъст сос. След това се добавят 2 щипки сол и 1 с. л. лимонов сок.
4
Пилешки крокети с къри 4
Парченцата пиле се поставят в купа, прибавят се сосът и 1 яйце. Омесва се хубаво. Съдът се покрива с фолио и се поставя във фризер (или в камера).
5
Пилешки крокети с къри 5
Брашното за панировката, 2 жълтъка, къри, лимонов сок и сол се поставят в купа. При непрекъснато разбиване се налива млякото, трябва да се получи гъста смес.
6
Пилешки крокети с къри 6
Когато сместа за крокетите се стегне, с помощта на две лъжици се оформят топки, хубаво се овалват в панировката и се пържат в силно сгорещено олио.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: