Пилешки крокети

Вярно е, че подобни има в полуготово състояние в магазините, но нищо не може да замени удоволствието и добрия вкус, когато ги приготвите сами
Източник: Бон Апети
Дата: 12.06.2012
Пилешки крокети
 
Необходими продукти:
за крокетите:
600 г пилешко филе
200 г бекон
120 г топено сирене
сол и черен пипер на вкус

за пържене:
2 яйца
100 г брашно
100 г галета
сол на вкус
200 мл олио

за соса:
200 г кисело мляко (3,6 %)
4 с. л. майонеза
2 скилидки чесън
1/2 връзка копър
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки крокети

Месото, беконът и топеното сирене се нарязват на кубчета. Слагат се в блендер, овкусяват се със сол и черен пипер и се разбиват до хомогенна смес.

 


2
Пилешки крокети 2

Сместа се разпрделя върху 4 листа стреч фолио (два пласта) и се оформят бонбони, като фолиото се завива плътно.

 


3
Пилешки крокети 3

В тенджера се кипва вода, пакетчетата се слагат в нея, притискат се с чиния, покрива се с капак и съдът се дърпа от котлона. Оставя се така 13 минути.

 


4
Пилешки крокети 4

След това се изваждат от тенджерата и се шокират в съд с ледена вода. Фолиото се отстранява и крокетите се подсушават. Всяко парче се нарязва на 5.

 


5
Пилешки крокети 5

Яйцата се разбиват. Олиото се сгорещява. Крокетите се овалват в брашно след това в яйце и накрая в галета.

 


6
Пилешки крокети 6

Пържат се до златисто и се изваждат върху хартия, да се отцедят.

 


7
Пилешки крокети 7

Чесънът се прави на паста и се смесва с киселото мляко, майонезата и наситнения копър. Разбърква се и се овкусява със сол.

 


8
Пилешки крокети 8

Крокетите се сервират със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: