Пилешки крилца по корейски

Тайната е в маринатата
Източник: Бон Апети
Дата: 31.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пилешки крилца
40 г пресен джинджифил
4 скилидки чесън
1/2 малка глава лук
80 мл светъл соев сос
3 с. л. кочуджан (люта паста от червени чушки)
3 с. л. захар
3 с. л. мед
2 с. л. сусамово олио
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки крилца по корейски
Чесънът се стрива на паста с малко сол, лукът се наситнява, а джинджифилът се обелва и се настъргва.
2
Пилешки крилца по корейски 2
Разбъркват се, като се добавят сусамовото олио, захарта, соевият сос, медът и лютата паста.
3
Пилешки крилца по корейски 3
Крилцата се разполовяват, т.нар. „щикове“ се отстраняват. Мариноват се в соса поне за 2 часа.
4
Пилешки крилца по корейски 4
Изваждат се от маринатата и без да се подсушават се пекат на силен огън до тъмно кафяв цвят.
5
Пилешки крилца по корейски 5
След това се потопяват отново в марината. Изваждат се и се пекат в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2020
Очарована съм от вкуса!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: