Пилешки кати рула

Индийски навити сандвичи
Източник: Бон Апети
Дата: 11.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета

за маринатата:
200 г кисело мляко
1 скилидка чесън
10 г пресен динджифил
2 зелени люти чушки
1 ч. л. подправка „Гарам масала“
1/4 връзка пресен кориандър
сол и черен пипер на вкус

за омлета:
4 яйца
1/4 връзка пресен кориандър
1/2 ч. л. чили на прах
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване

за ментовия сос:
2 връзки мента
1/4 връзка пресен кориандър
1 зелена люта чушка
1 малка глава лук
4 с. л. олио
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки кати рула
Маринатата се приготвя като се смесват киселото мляко, нарязаните на ситно чесън, джинджифил и люти чушки, подправката „Гарам масала“, скълцаният кориандър, сол и черен пипер на вкус.
2
Пилешки кати рула 2
Пилешките бутчета се мариноват в получената смес за една нощ в хладилник.
3
Пилешки кати рула 3
След това се пекат върху намазана с олио скара и се обезкостяват.
4
Пилешки кати рула 4
Яйцата за омлета се разбиват и се смесват с наситнения кориандър, сол, черен пипер и чилито.
5
Пилешки кати рула 5
Върху намазан с олио сач се изпичат 4 тънки омлета.
6
Пилешки кати рула 6
Сосът се приготвя, като лукът, кориандърът, ментата и лютата чушка се нарязват надребно и се смесват със сока от лимон, олиото и сол на вкус.
7
Пилешки кати рула 7
Готовите омлети се намазват с ментовия сос.
8
Пилешки кати рула 8
Слага се от пилешкотото месо.
9
Пилешки кати рула 9
Навиват се рула.

10
Пилешки кати рула 10
По желание върху индийски хлебчета „Парата” се слагат нарязани на шайби лук и домат, след това се поставят навитите омлети.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: