Пилешки кълки "Сахара"

Пилешки кълки, овкусени с микс от 10 подправки, изпечени на фурна и гарнирани с картофи с копър
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8-12 бр. пилешки кълки
3 с. л. зехтин
1 кубче пилешки бульон
4-5 стръка копър
1 глава лук
4 картофа
1 щипка индийско орехче
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. смлян бахар
1 ч. л. сол
1 ч. л. синапено семе
4 с. л. олио
люти чушки на вкус
3 зърна кардамон
2-3 резена джинджифил
4 скилидки чесън
1/2 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Пилешки кълки \
Чесънът се начуква в хаванче с малко сол. Добавят се колелцата джинджифил, стрива се отново и се сипват нарязаните на парченца люти чушки.
2
Пилешки кълки \
В хаванчето се добавят подправките - синапено семе, кардамон, индийско орехче, кимион, смлян бахар, куркума и сол, като стриването продължава. Налива се олиото и се разбърква.
3
Пилешки кълки \
Кожата на пилешките кълки се отстранява, те се натриват добре с приготвената паста и се подреждат в тава. Поставят се в предварително загрята на 200 градуса фурна, пекат се 10 минути, след което се обръщат и се пекат и от другата страна до зачервяване.
4
Пилешки кълки \
Лукът се наситнява и се запържва до зачервяване в предварително загретия зехтин. Добавят се нарязаните на осминки картофи, поръсват се с червен пипер и стритото кубче бульон. Налива се гореща вода, така че да е под нивото на картофите, и се сваряват.
5
Пилешки кълки \
Картофите се поръсват с наситнен копър и се поднасят като гарнитура към пилешките кълки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: