Пилешки хапки

Апетитна идея за семейното меню
Източник: Бон Апети
Дата: 26.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешки гърди
2 с. л. мед
80 мл Понзу Цитрус соев сос
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус

за сервиране:
4 моркова
1 скилидка чесън
10 г корен джинджифил
25 мл Понзу Цитрус соев сос
50 мл зехтин


Начин на приготвяне:
1
Пилешки хапки
Чесънът се стрива на паста.
2
Пилешки хапки 2
Разбърква се с меда, Понзу соса, черен пипер и сол на вкус.
3
Пилешки хапки 3
Месото се нарязва на кубчета.
4
Пилешки хапки 4
Оставя се да се маринова за около час в получената смес.


5
Пилешки хапки 5
След това се готви в сух тиган на умерен огън от всички страни – до златисто.
6
Пилешки хапки 6
Морковите се почистват и се настъргват на едро ренде.
7
Пилешки хапки 7
Смесват се с нарязаните на ситно чесън и джинджифил.
8
Пилешки хапки 8
Добавят се Понзу сосът и зехтинът. Разбърква се добре.
9
Пилешки хапки 9
Месото се сервира с морковената салата.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2024
Здравейте Петя, може да ползвате светъл соев, към който да добавите малко лимонов сок по желание вместо готов цитрусов.
3.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2024
Да, не е цитрусовият.
2.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2024
Здравейте Петя, с обикновен соев сос ли ги правите? Ако е така, потъмняват от него. Поздрави от нас:)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2024
Правя ги за втори път и са чудесни на вкус, но почерняват в тигана. Вероятно заради меда. Не вид не са представителни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: