Пилешки хапки

Източник: меримел
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 22.06.2017
Пилешки хапки
 
Необходими продукти:
450-500 г пилешки гърди
1 скилидка чесън
1 щипка сух риган
1 щипка червен пипер
1 с. л. соев сос
1/2 ч. ч. кисело мляко (0,1%)
1 яйце
1 пакет чипс
50 г сирене „Пармезан“
брашно
сол и смлян черен пипер на вкус

за млечния сос:
1 ч. ч. кисело мляко
1/2 краставица
1 с. л. магданоз
1 скилидка чесън
1 щипка захар
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото месо се измива и се подсушава добре. Нарязва се на средно големи кубчета или на ивички, които се прехвърлят в купа и се овкусяват с пресования чесън, ригана, червения пипер, сол и черен пипер. Полива се със соевия сос и киселото мляко, и всичко се разбърква добре. Купата се покрива и се оставя в хладилник минимум за 60 минути (може да се приготви и от предната вечер).
2
Чипсът се слага в плик и се натрошава с помощта на точилка или чук за месо. Прибавя се настърганият пармезан и се разбърква добре.
3
Пилешките хапки се панират в брашно и разбитото яйце, а след това в сместа от чипс и пармезан.
4
Панираните пилешки хапки се нареждат в тава, предварително застлана с хартия за печене. Пекат се 15-20 минути в загрята на 200 градуса фурна.
5
Поднасят се топли с млечния сос, приготвен от киселото мляко, разбъркано с наситнената краставица и ситно нарязания магданоз и подправено със захарта, пресования чесън и сол на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: