Пилешки хапки по тайландски

Лесни и различни
Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
70 г брашно
30 г корен джинджифил
100 мл прясно мляко
1 яйце
6 стръка пресен кориандър
2 стръка пресен лук
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
2 с. л. печен сусам
1 с. л. оризов оцет
1 ч. л. лют пипер на люспи (без семки)
1 ч. л. мед
сол на вкус
олио за намазване

за соса:
60 мл оризов оцет
60 г мед
2 с. л. сос „Шрирача“
1 ч. л. царевично нишесте
1 ч. л. сух чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки хапки по тайландски
Лукът, чесънът и джинджифилът се смилат на паста в блендер.
2
Пилешки хапки по тайландски 2
Пилешкото се реже на много малки кубчета и се разбърква с ароматната паста, накълцания кориандър и сол на вкус.
3
Пилешки хапки по тайландски 3
Яйцето се разбива и се смесва с брашното и млякото.
4
Пилешки хапки по тайландски 4
Добавят се оцетът, медът, сусамът, лютият пипер и сместа с пилешко. Разбърква се добре.
5
Пилешки хапки по тайландски 5
Тиган с незалепващо покритие се маже с олио и се загрява. От сместа се оформят малки плоски кюфтета и се пържат от двете страни – до готовност.
6
Пилешки хапки по тайландски 6
В касерола се загряват медът, оризовият оцет, лютият сос, чесънът и сол на вкус. Прибавя се нишестето, разтворено в малко студена вода. Готви се, докато сосът се сгъсти.
7
Пилешки хапки по тайландски 7
Хапките се поднасят, полети със соса. По желание се поръсват с нарязан пресен лук и листенца кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2020
Антония, може и печени, ще станат добре със сигурност.
5.
Изпрати
лично съобщение

23.04.2020
А печени може ли?
4.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2019
Пак ще направя!
3.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2018
Различни и много вкусни хапки! Вече са любими на семейството :)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2018
Много вкусни кюфтенца,доста по различни от всички който съм правила до сега.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: