Пилешки гърди със спанак и извара

Източник: Бон Апети
Дата: 15.09.2003
Пилешки гърди със спанак и извара
 
Необходими продукти:
4 пилешки гърди
2-3 с. л. извара
2-3 с. л. бланширан спанак
30 г краве масло
1 глава кромид лук
1/2 в. ч. бяло вино
300 мл пилешки бульон (1 кубче)
2-3 щипки индийско орехче
1/2 ч. л. риган
2-3 с. л. готварска сметана
2 ч. л. нишесте
1/3 в. ч бяло вино
1 с. л. горчица
2-3 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Пилешки гърди със спанак и извара
Лукът се реже наситно, запържва се за 10-15 секунди, налива се виното и се задушава, докато виното изври.
2
Пилешки гърди със спанак и извара 2
В купа се смесват спанакът и изварата, добавят се задушеният лук и подправките и се разбърква.
3
Пилешки гърди със спанак и извара 3
В пилешките гърди се прави напречен разрез, така че да се получи джоб и се поръсва със сол.
4
Пилешки гърди със спанак и извара 4
С помощта на 2 лъжици във всеки пилешки джоб се слага от приготвената плънка, разпределя се равномерно, джобът се затваря и се защипва с клечки за зъби. Маслото се разтопява и се овкусява с риган и сол. Разбърква се добре и с него се намазват пилешките джобове.
5
Пилешки гърди със спанак и извара 5
Прехвърлят се в тавичка и се налива пилешкият бульон, който трябва да достига максимум до 1/3 от нивото им. Покриват се с метално фолио и се пекат при температура 200-220 градуса около 20 минути.
6
Пилешки гърди със спанак и извара 6
В тенджерка се смесват нишестето, виното и горчицата. Налива се прецеденият сос от месото, кипва се и се сгъстява при непрекъснато бъркане. При сервиране пилешките джобове се заливат със соса и се поръсват със ситно накълцания магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Някой редактор се разсеял :) Слага се накрая в соса.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Къде е сметаната?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


266 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: