Пилешки гърди с розмарин със салата от спанак и печурки

Според народните вярвания свежият аромат на розмарина гони злите сили, носи спокойствие и бодрост
Източник: Бон Апети
Дата: 03.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
15-20 връхчета розмарин
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
1 щипка сол
черен пипер на вкус

за салатата:
100 г печурки
100 г спанак
2 стръка пресен лук
1 връзка репички
4 ивици бекон
2-3 с. л. соев сос

за дресинга:
6-7 връхчета розмарин
2 с. л. лимонов сок
5 с. л. зехтин
1 ч. л. горчица
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пилешки гърди с розмарин със салата от спанак и печурки
Кожата се отстранява и по повърхността на гърдите се правят разрези. Зехтинът, балсамовият оцет и връхчетата розмарин се слагат в купичка, поръсват се със сол и черен пипер на вкус и се разбъркват.
2
Пилешки гърди с розмарин със салата от спанак и печурки 2
Месото се залива с приготвената марината и се оставя да престои в нея 20-30 минути. След това гърдите се пекат върху сгорещен грил тиган по 5 минути от всяка страна, като при обръщане месото се полива с останалата марината.
3
Пилешки гърди с розмарин със салата от спанак и печурки 3
Ивиците бекон се запичат на сух тиган от двете страни, след което се изваждат върху салфетка. На силен огън в същата мазнина се запържват нарязаните наситно печурки. Когато се зачервят от всички страни, се заливат със соев сос, разбъркват се и се оттеглят от котлона.
4
Пилешки гърди с розмарин със салата от спанак и печурки 4
Спанакът се почиства добре и се нарязва надребно. Репичките се нарязват на кръгчета, пресният лук - наситно. Зеленчуците се поставят в салатиера и се разбъркват.
5
Пилешки гърди с розмарин със салата от спанак и печурки 5
Дресингът се приготвя, като горчицата, солта, зехтинът, връхчетата розмарин и лимоновият сок се смесват в купа и се разбиват.
6
Пилешки гърди с розмарин със салата от спанак и печурки 6
Порциите се оформят, като в центъра се поставя салатата, а отстрани се слага от печурките и нарязаното на филийки месо. Салатата се полива с дресинга, поръсва се с нарязания надребно изпечен бекон и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


176 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: