Пилешки гърди с кайсиева глазура

Вкусно и бързо, какво повече се иска
Източник: Enjoint
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.01.2016
Пилешки гърди с кайсиева глазура
Пилешки гърди с кайсиева глазура
Пилешки гърди с кайсиева глазура
Пилешки гърди с кайсиева глазура
Пилешки гърди с кайсиева глазура
 
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
50 г краве масло
1 глава чесън
прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус
магданоз за гарниране

за глазурата:
сладко от кайсии
ябълков оцет
пресен лук
дижонска горчица
мащерка
сос „Табаско“
бяло вино
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешките гърди се овкусяват със сол и черен пипер и се запичат в маслото, в което са смачкани двете скилидки чесън и два стръка мащерка. След това се оставят настрана, да починат.
2
В същия тиган се задушава нарязан наситно пресен лук.
3
Слага се сладкото от кайсии и се добавят дижонска горчица и ябълков оцет.
4
Овкусява се със сол, черен пипер и мащерка и се слага сос „Табаско“ за пикантен вкус.
5
Пилешкото месо се нарязва на медальони, глазира се в соса и се изважда от тигана.
6
Сосът се деглазира с бяло вино и щом се редуцира, се прецежда и се добавя към месото като дип.


Съвет:
Ястието си подхожда чудесно с добре изстудено бяло вино.


Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: