Пилешки гърди с грах и киселец

Леко, пролетно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2012
Пилешки гърди с грах и киселец
 
Необходими продукти:
600 г пилешки гърди
2 яйца
2 с. л. олио
125 г биволска моцарела
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване

за соса:
300 г домати на кубчета (от консерва)
100 г зелени маслини без костилка
2 щипки сух риган
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. захар
сол на вкус

за гарнитурата:
600 г замразен грах
1/2 връзка киселец
3 стръка мента
1 червена чили чушка
1 с. л. сумак
2 стръка пресен лук
кората от 1 лимон
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки гърди с грах и киселец

Пилешкото филе се разрязва надве и се овкусява със сол и черен пипер.


2
Пилешки гърди с грах и киселец 2

Овалва се в брашно, след това в разбитите яйца и после пак в брашно. Запържва се в загрятото на умерена температура олио, от двете страни, до златисто. После се подрежда в тава.


3
Пилешки гърди с грах и киселец 3

Чесънът са соса се намачква на паста и към него се прибавят нарязаните на шайби маслини. Слагат се доматите, ригана, захарта и сол.


4
Пилешки гърди с грах и киселец 4

Готовият сос се разпределя върху филетата и отгоре се слага накъсаната моцарела. Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатир, за 12–15 минути, докато сиренето се разтопи и се запече.


5
Пилешки гърди с грах и киселец 5

Грахът се запържва в загрятото масло. Прибавят се настърганата лимонова кора, наситнените мента и чушка, сумака, сол и черен пипер. Разбърква се и се слага нарязаният киселец. Сместа се обръща за картко и се сваля от огъня. Поръсва се с наситнения лук.


6
Пилешки гърди с грах и киселец 6

Филетата се поднасят с гарнитурата.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Тази рецепта я направих (без граха).Пилешкото стана много яко:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: