Пилешки гърди с броколи и синьо сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 31.12.2002
Пилешки гърди с броколи и синьо сирене
 
Необходими продукти:
1/2 глава лук
200 г броколи
50-100 г синьо сирене
4-5 с. л. прясно мляко
4 пилешки гърди (600 г)
30 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Пилешки гърди с броколи и синьо сирене
Лукът и броколите се нарязват наситно и се запържват за 2-3 минути в маслото. Сиренето се нарязва наситно и се добавя в тигана.
2
Пилешки гърди с броколи и синьо сирене 2
Налива се малко прясно мляко. Сместа се разбърква, докато се сгъсти. Поръсва се със сол на вкус.
3
Пилешки гърди с броколи и синьо сирене 3
Месото се посолява и се разрязва през средата. Филетата се начукват, за да се изтънят. Отгоре се разпределя леко охладената плънка.
4
Пилешки гърди с броколи и синьо сирене 4
Филетата се затварят във формата на джоб, като се промушват на няколко места с дървено шишче или клечки за зъби. Подреждат се в намаслена тава и се пекат във фурна 10-15 минути при температура 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: