Пилешки гърди и картофи „Хаселбак“

Перфектно и богато овкусени
Източник: Бон Апети
Дата: 20.03.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешки гърди
800 г картофи
200 г почистен спанак
200 г сирене „Гауда“ (слайс)
100 г сирене „Пармезан“
40 г краве масло
100 мл животинска сметана
2 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
1 с. л. ретро горчица
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Пилешки гърди и картофи „Хаселбак“
Картофите се измиват добре. Във всеки се правят напречни прорези през 3–4 мм. Овкусяват се със сол и черен пипер и във всеки прорез се слага резен „Гауда“.
2
Пилешки гърди и картофи „Хаселбак“ 2
Мажат се с горчицата и се поръсват с наситнен пресен лук.
3
Пилешки гърди и картофи „Хаселбак“ 3
Покриват се с хартия за печене, увиват се в алуминиево фолио и се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, докато омекнат – около 1 час и 20 минути. Фолиото се маха и се запичат за още 15 минути.
4
Пилешки гърди и картофи „Хаселбак“ 4
Спанакът се реже наедро. Чесънът се наситнява и се запържва за секунди в сгорещеното масло. Добавя се спанакът.
5
Пилешки гърди и картофи „Хаселбак“ 5
Щом омекне, се налива сметаната. Овкусява се с 80 г настърган пармезан, индийско орехче, сол и черен пипер на вкус.
6
Пилешки гърди и картофи „Хаселбак“ 6
Върху пилешкото филе се правят напречни прорези. Подправя се със сол и черен пипер и се маже със зехтин.
7
Пилешки гърди и картофи „Хаселбак“ 7
Поставя се в намазнен тиган. Прорезите се пълнят със спаначената смес.
8
Пилешки гърди и картофи „Хаселбак“ 8
Поръсва се с останалия настърган пармезан и се пече около 17 минути в загрята на 190 градуса фурна , с вентилатор.
9
Пилешки гърди и картофи „Хаселбак“ 9
Пилето се поднася с картофите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: