Пилешки фахитас

Източник: Бон Апети
Дата: 02.03.2005
Пилешки фахитас
 
Необходими продукти:
200 г брашно
50 г масло
100 мл студена вода
1 ч. л. сол
180 г пилешки гърди
4 стръка пресен лук
2 зелени чушки
1 домат
2-3 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. смлян кимион
1/2 ч. л. червен пипер
сокът от 1 лимон
1 авокадо
1 люта чушка
1 стрък пресен лук
3 щипки сух кориандър
1 с. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Пилешки фахитас
Брашното за тортилите се пресява в голяма купа, посолява се. Налива се разтопеното масло и постепенно се добавят 100 мл студена вода. Разбърква се с вилица, след това се меси с ръце, докато стане меко. Почива покрито 10-15 минути.
2
Пилешки фахитас 2
Отпочиналото тесто се разделя на четири и се разточва върху леко набрашнена повърхност. Тортилите се запичат в предварително загрят тиган. Завиват се с кърпа.
3
Пилешки фахитас 3
Пилешките гърди престояват 1 час във фризер. Кожата се отстранява, месото се нарязва на ивици.
4
Пилешки фахитас 4
Чушките и бялата част на лука се нарязват на колелца. Запържват се за 1-2 минути в предварително загретия зехтин, след което за 2-3 минути се запържва и месото. Подправя се с риган, кимион, лимонов сок, сол и червен пипер. Запържва се още 1 минута.
5
Пилешки фахитас 5
Сосът се приготвя, като в блендер се поставя сърцевината на авокадото, нарязаните на колелца бяла част на лука и люта чушка (почистена от семето), подправя се с кориандър, сол и лимонов сок.
6
Пилешки фахитас 6
Сервира се, като във всяка тортиля се слага по 1 с. л. от плънката, резени домат и наситнени пера пресен лук. Завива се и се аранжира с гуакамоле.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2015
Ммм вкусно! Бон Апети
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: